Paloturvallisuutta asuinkiinteistöissä ja muissa rakennuksissa on mahdollista parantaa muun muassa palokatkoilla. Niiden avulla ehkäistään tai ainakin hidastetaan tulipalon leviämistä rakennuksen muihin osiin esimerkiksi taloteknisten läpivientien tai tuuletusonteloiden kautta. Tulevaisuuden kylpyhuoneiden designissa irrotellaan maltillisesti - samalla kun vastuullisuus kiihdyttää edelleen. Kysyimme viideltä asiantuntijalta, mitkä trendit sykähdyttävät kylppäreissä ja vessoissa nyt ja jatkossa. Muina aiheina ovat mm. telineturvallisuus ja vastuut, korjausrakentamisen haastekilpailu sekä kodin sisäilmasto. lataa pdf-versio lehdestä (15.2 Mb) »
Palovaroittimien hankkiminen ja kunnossapito siirtyy taloyhtiöiden vastuulle kahden vuoden siirtymäajalla. Lain muutoksella parannetaan asuinkiinteistöjen paloturvallisuutta. Toteutukseen on erilaisiin tarpeisiin kehitettyjä vaihtoehtoja. Kerromme, miten taloyhtiön pihalla oleva leikkipaikka tekee pihasta elävän ja yhdistää sukupolvia. Leikkipaikan ja koko pihan turvallisuutta ja viihtyisyyttä voi parantaa valitsemalla laadukkaat leikkivälineet ja käyttötarkoitukseen sopivat aidat. Muina aiheina ovat mm. kattojen huolto, linjasaneeraukset ja aurinkosuojaus. lataa pdf-versio lehdestä (19.5 Mb) »
Tuholaisten aiheuttamien vahinkojen minimoisessa avainasemassa on ennaltaehkäiseminen. Ensimmäisenä askeleena on huolehtia, että tilan olosuhteet eivät houkuttele tuholaisia. Myös täsmällinen havainnointi ja avoin keskustelukulttuuri tehostavat tuholaistorjuntaa. Kerromme, miksi ilmanvaihto on tärkeä tekijä hyvän sisäilmaston kannalta ja miten oikeanlainen ilmanvaihto auttaa rakennevaurioiden ehkäisyssä ja pitää yllä kiinteistön arvoa. Muina aiheina ovat mm. hissirakentaminen, lasijulkisivut ja laadukkaat märkätilat. lataa pdf-versio lehdestä (11.3 Mb) »
Syyssateet ja alkutalven kosteat säät saattavat muistuttaa katon korjaustarpeista tai jopa paljastaa kattovuodon. Syytä hätääntymiseen ei ole, sillä kattoremontti onnistuu jokaisena vuodenaikana. Jätekatokset uhkaavat pian käydä ahtaiksi, kun taloyhtiöiltä ja muiltakin kiinteistöiltä on alettu vaatia uudenlaisten ja yhä useampien jätteenkeräysastioiden hankkimista jätepisteille, jotta jätteiden lajittelu ja kierrätys saadaan Suomessa entistä monipuolisemmaksi. Muina aiheina ovat mm. energiatehokkuus ja kiinteistöautomaatio, linjasaneeraus, taloyhtiöiden valaistus sekä julkisivujen saneeraukset. lataa pdf-versio lehdestä (26.2 Mb) »
Paloturvallisuus on monen tekijän summa. Asiantuntijat kertovat miten paloturvallisuuteen tulee taloyhtiöissä varautua ja miten asukas itse voi vaikuttaa turvallisuuteen. Kiinteistöjen lämmityskustannukset nousivat historiallisen paljon vuonna 2022. Energiaremontit ja eri lämmitysmuotojen pohtiminen nousivat nekin kuumaksi puheenaiheeksi taloyhtiöissä. Muina aiheina ovat mm. märkätilojen saneeraukset ja turvallisuus, taloyhtiöviestintä, sekä sähköjärjestelmien saneeraukset. lataa pdf-versio lehdestä (11.4 Mb) »
Asunto-osakeyhtiöiden pihasuunnittelun tavoitteena on turvallinen ja toimiva piha, jolla eri ikäiset asukkaat viihtyvät. Riittävän väljäksi suunnitellulla pihalla myös kiinteistöhuollon työt sujuvat helposti ja kustannustehokkaasti. Taloyhtiöitä kurittaa tällä hetkellä nousevat korkomenot ja yleinen kustannusten nousu, jolloin myös mahdollisesti asukkaiden vastikemenot nousevat. Miten taloyhtiöiden tulisi varautua kustannusten nousemiseen? Pohdimme myös taloyhtiöiden turvallisuutta. Taloyhtiöillä on paljon vastuuta kiinteistön asukkaiden ja jopa ohikulkijoiden turvallisuudesta. Muuttuva lainsäädäntö lisää vastuita entisestään, ja uudenlaiset riskitkin tuovat omat haasteensa. Muina aiheina ovat mm. kattorakentaminen, toimiva aurinkosuojaus, putkiremontit sekä ISH-messukatsaus. lataa pdf-versio lehdestä (12.3 Mb) »
Kohonneet energian hinnat ovat saattaneet joissakin tapauksissa johtaa ylilyönteihin taloyhtiöiden säästötalkoissa. Asuntojen lämpötila on laskettu liian alas ja ilmanvaihtoa vähennetty sisäilman laadun kannalta haitallisesti. Sisäilman laadusta tinkiminen on kuitenkin huono tapa säästää asumisen kustannuksia. Taloyhtiön yhteishankintana tehtävä keittiöremontti säästää kustannuksia. Kerromme mitä asioita kannattaa ottaa huomioon keittiöremonttia suunniteltaessa. Muina aiheina ovat mm. hissit, ikkunat ja parvekkeet sekä tuholaistorjunta. lataa pdf-versio lehdestä (11.6 Mb) »
Maailmanpoliittisen tilanteen kiristyttyä poikkeustilanteisiin varautuminen puhuttaa niin julkisuudessa kuin asunto-osakeyhtiöissäkin. Kotivaran lisäksi väestönsuojien kuntoon kannattaa kiinnittää huomiota. Asuinkiinteistössä olevan väestönsuojan huolto ja kunnossapito on kiinteistön omistajan vastuulla. Taloyhtiön varautuminen talveen sisältää monenlaista mietittävää. Tämän syksyn teemaksi on noussut mm. energiansäästö. Muina aiheina ovat mm. energiatehokkuus, toimiva valaistus sekä tiili-, kivi- ja laattarakenteet. lataa pdf-versio lehdestä (9.2 Mb) »
Auto katsastetaan joka vuosi miten on kiinteistön ilmanvaihdon laita? Elokuussa julkaistiin uudenlainen Ilmanvaihdon katsastusopas, jonka ideana on tuoda yhdenmukaisuutta katsastustoimintaan ja raportointiin. Kiinteistöissä voi olla monenlaisia paloturvallisuusriskejä. Kysyimme asiantuntijalta, kuinka pitäisi varautua tulipalon varalta. Kerromme myös, miten edetä vahingon sattuessa. Vahinkoalan Auktorisointiryhmän julkaisemassa ohjeessa opastetaan, kuinka vahinkoprosessissa edetään. Pohdimme, millaisia vaihtoehtoja löytyy energiatehokkaaseen lämmitykseen ja jäähdytykseen. Muina aiheina ovat mm. työturvallisuus, aurinkosuojaus sekä sähköautojen lataus taloyhtiössä. lataa pdf-versio lehdestä (15.2 Mb) »
Toimiva piha vaatii huoltoa ja päivittämistä tulevaisuuden tarpeisiin. Keväällä asunto-osakeyhtiöiden pihat laitetaan kesäkuntoon ja tarvittaessa uusitaan mm. kalusteita ja aitoja. Tällä hetkellä taloyhtiöissä puhuttavat myös sähköautojen latausvalmiuden rakentaminen ja yhteiskäyttöautot. Jokaisen asunto-osakeyhtiön tarpeet sähköautojen latausinfrastruktuurin osalta ovat erilaiset. Koronan viimein hellittäessä taloyhtiöissä mietitään remontteja juuri niitä samoja, joita on lykätty vuosikausia ja pandemian takia lykätty vielä vähän lisää. Myös kattoremontti on harkinnassa nyt monessa taloyhtiössä. kita-LAKI kertoo mitä lunastuslausekkeista tulee tietää asunto-osakeyhtiössä. Muina aiheina ovat mm. kiinteistöturvallisuus ja linjasaneeraukset. lataa pdf-versio lehdestä (14.1 Mb) »
Reistaileeko taloyhtiössänne hissi? Peruskorjaus ja muut tekniset korjaustyöt parantavat hissin turvallisuutta ja käytettävyyttä. Tarjouspyyntöjä kannattaa vertailla huolella ja valita laitteet, joihin on saatavilla varaosia tulevaisuudessa. Rakennusten sisäilmaongelmien syyt ovat moninaisia. Usein asumisviihtyvyys kuitenkin paranee, kun ilmanvaihto suunnitellaan kunnolla ja säädetään tilaan sopivaksi. Kerromme myös, miksi kodin tuholaiset kannattaa pitää loitolla ja miten se onnistuu. Muina aiheina ovat mm. parveke- ja ikkunaremontit, taloyhtiöiden talvikunnossapito sekä kylpyhuoneiden suuret ja pienet remontit. lataa pdf-versio lehdestä (8 Mb) »
Monessa taloyhtiössä on tiloja, jotka ovat jääneet vajaakäytölle tai jopa kokonaan vaille käyttöä. Tilat muutettuina talopesulaksi tai kuntosaliksi voivat olla merkittävä viihtyvyystekijä taloyhtiössä. Kattoremontteja tehdään eniten kesällä, mutta tutustuimme mitä hyötyjä on talvella tehdyissä kattoremonteissa. Pohdimme myös, miten linjasaneerauksen yhteydessä tehdyillä erilaisilla ratkaisuilla voi parantaa arjen sujuvuutta. Muina aiheina ovat mm. talveen valmistautuminen, energiatehokkuus sekä tulevaisuuden lämmitysratkaisut. lataa pdf-versio lehdestä (21.3 Mb) »
Seitsemän taloyhtiötä yhdisti voimansa Turun Hepokullassa: 70-lukulaiset kerrostalot päivitetään kolmessa vuodessa 2020-luvulle. Onko ryhmäytymishanke taloyhtiöremonttien uusi kuninkuusluokka? Taloyhtiöiden käsitys paloturvallisuudesta vaihtelee. Tietoisuudessa on aukkoja ja aina ei tiedetä edes sitä, mitä lain kirjain sanoo. Kerromme myös, mitä nykypäivän kiinteistönhoito pitää sisällään ja mitä pitää ottaa huomioon, kun lähdetään hankkimaan palveluita kiinteistöhuoltoyhtiöltä. Muina aiheina ovat mm. työturvallisuus, rakentamisen sertifikaatit, sisäilma ja ilmanvaihto, vedenkulutus sekä sähkösaneeraus. lataa pdf-versio lehdestä (15.7 Mb) »
Laki sähköautojen latauspisteiden rakentamisesta hyväksyttiin eduskunnassa. Laki vaatii uusiin ja laajalti peruskorjattaviin asuinrakennuksiin valmiuden sähköautojen latauspisteiden asentamiseksi kaikille autopaikoille. Ovatko taloyhtiöt valmiit muutokseen? Pohdimme, millä keinoilla asuinkiinteistöjen yhteiset tilat saadaan turvallisiksi ja miten turvallisuutta voidaan parantaa. Kerromme myös, miten kiinteistöissä, joissa harkitaan julkisivu- tai kattoprojekteihin ryhtymistä, kannattaisi varautua. Vanha sananlasku kannattaa pitää mielessä - hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Muina aiheina ovat mm. piha-alueet, vahinkokartoitukset, linjasaneeraus sekä aurinkosuojaus.
Ulkoalueiden talvikunnossapidosta huolehtimalla pihassa on tilaa niin lasten lumileikeille kuin autojen pysäköinnillekin. Kiinteistöhuoltoyhtiöissä ja asunto-osakeyhtiöissä aloitetaan talvikauden hoitoon valmistautuminen jo reilusti ennen talvea. Lehdessä kurkistamme myös LVI-alan tulevaisuuteen. Mitkä ovat ne teemat, mitkä tällä hetkellä puhuttaa ja mitä tulevaisuus voi tuoda tullessaan? Uusi huoneisto-ovi vanhan tilalle. Milloin on aika vaihtaa ja millaisia vaihtoehtoja löytyy. Muina aiheina ovat mm. remontit talvella, Terveet tilat 2028 -ohjelma sekä hissien remontointi ja uusiminen. lataa pdf-versio lehdestä (18.3 Mb) »
Monissa asuinkiinteistöissä sisä- ja ulkovalaistuksen remontointi voi sekä säästää rahaa että lisätä asumisviihtyvyyttä. Samalla voidaan tehostaa kiinteistön energiankäyttöä asentamalla aiempaa energiatehokkaampia valaisimia, lamppuja ja ohjausjärjestelmiä. Lehdessä kerromme myös mitä hyötyä on piharemontista taloyhtiöille. Vedenkulutus puhuttaa ja pohdimme koska taloyhtiöiden on siirryttävä asuntokohtaiseen mittaukseen ja laskutukseen ja mitä se vaatii. Muina aiheina ovat mm. tuholaisten torjunta taloyhtiöissä, energiatehokkuus, taloyhtiöiden yhteiset tilat sekä julkisivujen ja kattojen huolto ja remontointi. lataa pdf-versio lehdestä (19.4 Mb) »
Paloturvallisuus on niin taloyhtiön hallituksen, isännöitsijän kuin sen asukkaidenkin yhteinen asia. Kerromme miten paloturvallisuutta voi parantaa ja mitkä asiat tulee olla kunnossa taloyhtiössä hyvän paloturvallisuuden kannalta. Lehdessä käsittelemme maalämpöä ja kerromme mitä tarvitaan maalämpöjärjestelmän asentamiseen. Myös tupakointi taloyhtiöissä puhuttaa. Tupakkalaki on mahdollistanut taloyhtiöille jo vuodesta 2017 hakea tupakointikieltoa taloyhtiön parvekkeille ja pihamaalle, mutta onko kieltoja haettu? Muina aiheina ovat mm. lisärakentaminen, ilmanvaihto ja laadukas sisäilma, märkätilat sekä talotekniikka-alan koulutus. lataa pdf-versio lehdestä (12.6 Mb) »
Mennyt talvi on ollut runsaan vetisyytensä vuoksi aivan uudenlainen koettelemus talojemme rakenteille. Tässä numerossa perehdytään aiheeseen ja ratkaisuihin, joita on mietitty tulevien talvien varalle. Hyvällä varautumisella julkisivut ja katot pystytään suojaamaan tulevaisuuden kosteusuhilta. Nykypäivänä taloyhtiöt voivat valita avainjärjestelmäkseen digitaalisen version, perinteisen mekaanisen tilalle. Digitaalisen avaimen suurimpana etuna on ehdottomasti turvallisuus, sitä ei nimittäin voida kopioida. Lisää tästäkin lehdessä. Muita aiheita tässä vuoden toisessa numerossa ovat mm. taloyhtiöiden viestintä, aurinkosähkö taloyhtiöissä sekä EU:n uudet määräykset liittyen huoneistojen vesimittareihin. lataa pdf-versio lehdestä (14.8 Mb) »
Helsingin kaupunki haluaa rajoittaa asuinhuoneistoissa tapahtuvaa lyhytaikaista vuokraustoimintaa seurauksena voi pahimmillaan olla kansallisesti tuhansien työpaikkojen menetys sekä yli 100 miljoonan euron liikevaihdon romahtaminen. Tästä numerosta löytyykin mielenkiintoinen sekä ongelmakohtia esiintuova artikkeli aiheesta. Kannessa komeilee Nastolan Aurinkolinna, joka viime vuosikymmenen alkupuolella remontoitiin täysin perustuksista kattoon asti, kuitenkin perinteistä ulkomuotoa rikkomatta. Linnasta löytyy tänä päivänä 30 toinen toistaan upeampaa asuntoa. Lisää tähän huikeaan kohteeseen pääset tutustumaan tässä numerossa. Muina aiheina lehdessä ovat mm. Koneen uudet digihissit sekä jatkuvasti pinnalla olevat sisäilmaasiat. lataa pdf-versio lehdestä (13.9 Mb) »
Tämä vuoden viimeinen Kita numero esittelee lukijalle Julkisivuremonttikilpailu 2019 voittajakohteen. Kilpailuun saatiin tänä vuonna mukaan ennätykselliset 13 toinen toistaan upeampaa ehdotusta. Näin talven alla on hyvä taas muistutella mieleen niitä tärkeitä tehtäviä, mitä taloyhtiöiden tulisi hoitaa jo ennakoivasti. Lehdessä päästäänkin artikkelin verran tämän aiheen pariin. Aiheena on myöskin mm. putkiremontti, sekä putkiremontin yhteydessä mahdollisesti tehtävät muut remontit ja investoinnit. lataa pdf-versio lehdestä (13.7 Mb) »
Suomalainen suihkuttaa 70 litraa vuorokaudessa ja vuositasolla turhaan lotraukseen kuluu satoja euroja. Kita kysyi asiantuntijalta, miten vettä voisi säästää ja mitä hyötyjä siitä on asukkaalle. Lehdessä käsittelemme myös taloyhtiöiden paloturvallisuutta ja miten sitä voidaan parantaa esimerkiksi koulutuksen avulla. Myös sisäilman laatua puhuttaa kansalaisia ja pohdimme, miten sitä voitaisiin parantaa. Muina aiheina ovat mm. oviremontit, koulutus, kiinteistölämmitys, työturvallisuus sekä vahinkosaneeraus. lataa pdf-versio lehdestä (17.1 Mb) »
Taloyhtiön piha-alueen käyttö ei aina ole loppuun asti harkittu vaikkapa jätehuollon tai pysäköinnin suhteen. Esimerkiksi turvallisuusnäkökulman liittäminen viihtyvyyteen asettaa omat haasteensa. Lue mitä asiantuntijat kertovat pihasuunnittelusta ja sen toteutuksesta. Lehdessä käsittelemme myös taloyhtiöiden turvallisuutta ja miten sitä voidaan parantaa esimerkiksi teknologian avulla. Muina aiheina ovat mm. linjasaneeraukset, taloyhtiöiden viestintä, julkisivuremontit sekä kattojen kunnostus. lataa pdf-versio lehdestä (20.5 Mb) »
Kuka suunnittelee tulevaisuudessa taloyhtiön putkiremontin? Teknisten alojen osaajapula pahenee ja vauhdilla tilanne on synkin LVI-, rakenne- ja pohjarakennustekniikassa sekä korjausrakentamisessa. Mistä saadaan lisää osaajia? KITA yrittää myös päästä ilmanvaihtomyyteistä eroon. Asiantuntijat kertovat miten saadaan aikaan toimiva ilmanvaihto ja hyvä sisäilma. Muina aiheina ovat mm. hissisaneeraukset, siivous taloyhtiöissä, julkisivuremontit sekä parvekkeiden ja ikkunoiden kunnostukset. lataa pdf-versio lehdestä (16.7 Mb) »
KITA Kiinteistö & Talotekniikka 6/2018 selvitti mikä on kattoremonttien tilanne Suomessa ja ovatko asukkaat ajan tasalla kattojensa tilanteesta. Mitä jos julkisivut korjattaisiinkin talvella? Pohdimme mitä hyötyjä tai haittoja talvikorjaamisesta voisi olla. Käymme myös läpi mitä toimenpiteitä taloyhtiöissä on hyvä tehdä ennen talven tuloa. Muina aiheina ovat muun muassa energiatehokkuus taloyhtiöissä, kiinteistövalaistus, sekä putkistotutkimusraportti. lataa pdf-versio lehdestä (15.2 Mb) »
Toimiva ilmanvaihto ja sisäilman laatu puhuttavat taloyhtiöissä yhä enemmän. Lue miten asiantuntijat näkevät ilmanvaihdon ja sisäilmanlaadun tänä päivänä. Lehdessä käsittelemme myös taloyhtiöiden lämmitysratkaisuja. Käymme läpi mitä tulee muistaa vahingon sattuessa ja kenellä on vastuu tapahtuneesta; taloyhtiöllä vai asukkaalla. Muina aiheina ovat muun muassa pölynhallinnan ongelmakohdat, märkätilat, aurinkosähkö ja sähkösaneeraukset sekä kotiverkot. lataa pdf-versio lehdestä (26.7 Mb) »
Putkiremontit puhuttavat KITA:ssa. Suomalaiset taloyhtiöt eivät ole yhdestä muotista ainakaan mitä tulee putkiremontteihin. Vaihtoehtoja löytyy pilvin pimein, mutta mikä niistä olisi sopiva omalle taloyhtiölle? Lehdessä käsittelemme esteetöntä asumista ja miten hissillä on siinä sanansa sanottavana. Pohdimme, millaisia vaihtoehtoja kiinteistölukitukseen on tänä päivänä saatavilla. Muina aiheina ovat muun muassa sisäilma, julkisivut, kattojen huolto ja remontointi, piha-alueiden hyötykäyttö sekä taloyhtiöiden sähköinen viestintä. lataa pdf-versio lehdestä (27.1 Mb) »
Ryhmäkorjaus säästää remonttikustannuksissa. Vai säästääkö? KITA kävi tutustumassa Helsingin Laajasalossa meneillään olevaan ryhmäkorjaushankkeeseen, jossa on mukana kuusi kerrostaloa ja 168 asuinhuoneistoa. Lehdessä puhuttavat myös sisäilma-asiat ja toimiva ilmanvaihto. Kurkistamme ikkunaremonttien maailmaan ja pohdimme millaisia vaihtoehtoja taloyhtiöille on tarjolla. Muina aiheina ovat muun muassa kiinteistöjen puhtaanapito, märkätilasaneeraus ja parvekeremontit. lataa pdf-versio lehdestä (18.9 Mb) »
KITA Kiinteistö & Talotekniikka 6/2017 selvitti millaisia vaihtoehtoja ja menetelmiä tänä päivänä on, kun pohditaan taloyhtiön linjasaneerausta. Pohdimme miksi sähkösaneeraukseen kannattaa investoida ja mitä hyötyjä siitä voisi olla. Lehdessä käsitellään myös taloyhtiöiden talvikunnossapitoa. Muina aiheina ovat muun muassa kiinteistöjen valaistus, lisä -ja täydennysrakentaminen sekä erilaiset lämmitysmuodot asunnoissa. lataa pdf-versio lehdestä (20.7 Mb) »
KITA Kiinteistö & Talotekniikka 4-5/2017 selvitti mitkä asiat ovat tärkeitä taloyhtiön tilatessa kattoremonttia ja mitä tulee ottaa huomioon katon huollossa. Lehdessä käsitellään julkisivujen kunnossapitoa ja sitä miksi havaittuihin ongelmakohtiin tulee puuttua hyvissä ajoin. Pohdimme myös toimivan ilmanvaihdon merkitystä sisäilman laatuun. Muina aiheina ovat muun muassa kiinteistöjen tuholaistorjunta, aurinkosuojaus, homesaneeraukset sekä märkätilojen suunnittelu. lataa pdf-versio lehdestä (39.4 Mb) »
Millaisia vaihtoehtoja löytyy, kun lähdetään pohtimaan kiinteistöturvallisuutta? Ovatko taloyhtiöt jo siirtyneet digiaikaan turvallisuusasioissa? Lehdessä käsitellään myös asuinkiinteistöjen jätehuoltoa ja sitä miten monesti vaikeaksi luultu kierrätys saadaan toimimaan. Pohdimme myös, onko hankesuunnitelma todellakin linjasaneerauksen tärkein vaihe. Muina aiheina ovat muun muassa kiinteistöjen siivous, talopesuloiden hyödyt sekä vahinkosaneeraukset ja turvallisuus saneeraustyömailla. lataa pdf-versio lehdestä (23.9 Mb) »
KITA Kiinteistö & Talotekniikka 1-2/2017 pohtii toimivan ilmanvaihdon perusperiaatteita ja selvittää millä keinoin saadaan sisäilma laadukkaaksi. Lehdessä käsitellään myös sitä, mitä pitää ottaa huomioon, kun lähdetään suunnittelemaan märkätiloja. Muina aiheina ovat muun muassa energiatehokkaat ikkunat, julkisivuremontit, kiinteistöautomaatio ja kiinteistöjen lämmitys sekä hissien uusi turvallisuuslaki. lataa pdf-versio lehdestä (15.7 Mb) »
KITA Kiinteistö & Talotekniikka 7/2016 syventyy alan ammattilaisten johdolla erilaisten linjasaneerausvaihtoehtojen kirjoon. Palaamme tutustumaan Asunto Oy Satakallion nyt valmistuneeseen massiiviseen julkisivuremonttiin. Taloyhtiöviestintä digitalisoituu, me kerromme miten. Tässä numerossa myös kattojen laittaminen talvikuntoon sekä talopesuloiden paluu ja oviremontin hyödyt. Lisäksi lokakuisten FinnBuild-messujen tunnelmia. lataa pdf-versio lehdestä (25.7 Mb) »
KITA Kiinteistö & Talotekniikka 5+6/2016 selvitti miltä aurinkoenergian tulevaisuus näyttää taloyhtiöissä ja mitä pitää ottaa huomioon jos ja kun lähdetään harkitsemaan taloyhtiön omaa energiantuotantoa. Lehdessä käsitellään myös sitä, miten sisäilma asunnoissa saadaan pysymään hyvänä ja terveellisenä. Muina aiheina ovat muun muassa ikkunaremontit, julkisivujen rappaus, kiinteistöautomaatio, sähkösaneeraus ja taloyhtiöiden täydennysrakentaminen. lataa pdf-versio lehdestä (33.3 Mb) »
KITA Kiinteistö & Talotekniikka 4/2016 otti selvää, millaisia lukitusmahdollisuuksia taloyhtiöihin on tällä hetkellä tarjolla. Lehdessä käsitellään myös sitä, mitä tehdä kun vahinko sattuu taloyhtiössä ja miten näitä vahinkoja voitaisiin ehkäistä. Muina aiheina ovat muun muassa kiinteistösiivous, hissit, keinot onnistuneeseen homekorjaamiseen ja aurinkosuojaus kiinteistössä. lataa pdf-versio lehdestä (20.3 Mb) »
KITA Kiinteistö & Talotekniikka 3/2016 otti selvää, millaiset uudet tuulet jähmeiksi moitituilla putkiremonttimarkkinoilla puhaltavat. Tutustumme myös julkisivualan tämän hetkisiin trendeihin. Muina aiheina ovat muun muassa jätehuolto ja pihojen kunnostus, taloyhtiön remonttirahoitus, lämmitysjärjestelmät, kattojen huoltaminen sekä taloyhtiön hallituksen jäsenen vastuut. lataa pdf-versio lehdestä (22.4 Mb) »
KITA Kiinteistö & Talotekniikka 1-2/2016 kertoo miksi energiakorjaukset parantavat usein asuntojen sisäilmastoa. Lehdessä pohditaan myös märkätilojen kuntoon laittoa putkiremontin yhteydessä sekä LVI-alan tulevaisuuden näkymiä. Muina aiheina ovat mm. osakehuoneiston märkätilan vastuunjako, remontit myyntiarvon nostajana, energiatehokas korjausrakentaminen sekä kiinteistönpidon suunnittelu. lataa pdf-versio lehdestä (6.6 Mb) »
KITA Kiinteistö & Talotekniikka 6-7/2015 kertoo miksi energiaremontti on hyvä investointi ja miksi ikkunoita ja kattoja kannattaa huoltaa. Lehdessä pohditaan hissien rakentamista hissittömiin kerrostaloihin ja esteettömän asumisen hyötyjä. Käymme myös tutustumassa suureen julkisivusaneeraukseen Helsingissä. Muina aiheina ovat mm. puurakentaminen, kattolumiturvallisuus, erilaiset lämmitysvaihtoehdot ja taloyhtiön viestintä. lataa pdf-versio lehdestä (27.4 Mb) »
KITA kiinteistö & talotekniikka 5/2015 kertoo kuinka taloyhtiöiden uusi viestintäsuositus piirtää suuntaviivoja monikanavaiselle, asukaslähtöiselle viestinnälle. Lehdessä käsitellään taloyhtiöiden tyytyväisyyttä huoltopalveluihin ja toimivaa jätehuoltoa. Muina aiheina ovat mm. turvallisuus rakennustyömaalla ja taloyhtiöiden laaja turvallisuuskenttä. lataa pdf-versio lehdestä (23.6 Mb) »
KITA Kiinteistö & Talotekniikka 4/2015 kertoo millainen murros linjasaneerauksissa on tapahtumassa ja miten asukkaiden tarpeet ja toiveet otetaan huomioon remontissa. Lehdessä käsitellään myös pölyntorjuntaa erilaisissa korjaushankkeissa. Muina aiheina ovat mm. energiatehokkuus ja ilmanvaihtojärjestelmien uusiminen. lataa pdf-versio lehdestä (11.5 Mb) »
KITA Kiinteistö & Talotekniikka 3/2015 kertoo miten lähiöiden remontteja voisi rahoittaa rakentamalla taloihin lisäkerroksia. Lehdessä käsitellään myös kattojen ennakoivaa huoltoa ja kattoremontteja. Muina aiheina ovat mm. julkisivuremontit, kaukolämmön uudenlainen käyttö ja energiatehokkuus. lataa pdf-versio lehdestä (9.8 Mb) »
KITA Kiinteistö & Talotekniikka 1-2/2015 kertoo miksi huolellisesti suunniteltu hankesuunnitelma kannattaa tehdä ennen remonttiin ryhtymistä. Lehdessä käsitellään myös kosteussaneerausta ja sen mahdollisuuksia. Muina aiheina ovat mm. hissien modernisointi ja uusiminen, taloyhtiöiden viestintä sekä korjausrakentamisen uudet mallit. lataa pdf-versio lehdestä (12.9 Mb) »
KITA Kiinteistö & Talotekniikka 8/2014 kertoo mitä on Big Data ja miten sitä voidaan hyödyntää asumisessa. Lehdessä käsitellään myös taloyhtiöiden remonttilainoja. Kävimme myös kurkistamassa mitä FinnBuild 2014 messu piti sisällään. Muina aiheina ovat mm. turvallisuus asunto-osakeyhtiössä, energiatodistus ja homemyrkyt. lataa pdf-versio lehdestä (13 Mb) »
KITA Kiinteistö & Talotekniikka 6+7/2014 kertoo miten huolellinen hankesuunnittelu parantaa energiatehokkuutta. Lehdessä käsitellään myös kiinteistöjen viemäreiden sisäpuolista saneerausta. Muina aiheina ovat mm. julkisivuremontit, automaatio energiansäästössä sekä kunnossapitohankkeista päättäminen asunto-osakeyhtiössä. lataa pdf-versio lehdestä (14.9 Mb) »
KITA Kiinteistö & Talotekniikka 4+5/2014 kertoo mitä vaihtoehtoja on, kun linjasaneeraus tulee ajankohtaiseksi. Lehdessä käsitellään myös kattojen kunnossapitoa ja turvallisuutta. Muina aiheina ovat mm. energiaa säästävä taloautomaatio, remonttiviestintä, kiinteistöalan koulutus ja asbestin riskit. lataa pdf-versio lehdestä (12.5 Mb) »
KITA Kiinteistö & Talotekniikka 3/2014 kertoo miksi kiinteistönhuollossa tarvitaan yksityiskohtaisia sopimuksia. Käymme myös tutustumassa lähiösaneeraushankkeeseen, jossa mm. osaan taloista rakennetaan uudet hissikuilut rakennusten ulkopuolelle. Muina aiheina ovat mm. putkiremontit ja Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n myöntämät käynnistysavustukset. lataa pdf-versio lehdestä (12.8 Mb) »
KITA Kiinteistö & Talotekniikka 2/2014 kertoo miksi vahinkosaneerauksissa ei kannata säästellä. Lehdessä käsitellään myös sisäilmaongelmia ja niiden ratkaisuja. Muina aiheina ovat mm. märkätilojen vedeneristys sekä ikkunoiden merkitys julkisivuremontissa. lataa pdf-versio lehdestä (9.8 Mb) »
KITA Kiinteistö & Talotekniikka 1/2014 kertoo miksi putkiremonttiin kannattaa satsata ja miten taloautomaatio helpottaa elämää ja tuo säästöjä. Lehdessä käsitellään myös kiinteistöjen erilaisia lämmitysvaihtoehtoja. Muina aiheina ovat mm. osakkaan korjaus- ja muutostyöt parvekkeella sekä taloyhtiön laajakaista. lataa pdf-versio lehdestä (14.3 Mb) »
KITA Kiinteistö & Talotekniikka 6/2013 kertoo miksi LVIS-remonteissa ei saa aikailla. Lehti ruotii sosiaali- ja terveydenhuollon rakennusten sekä oppilaitosten ja päiväkotien homeongelmia. Lehdessä käsitellään myös erilaisia vaihtoehtoja julkisivujen saneeraukseen. Muina aiheina ovat mm. energiatodistus, hissien kunnossapito ja taloyhtiöiden turvallisuus. lataa pdf-versio lehdestä (19 Mb) »
KITA Kiinteistö & Talotekniikka 5/2013 kertoo kuinka toimii isännöitsijän ja taloyhtiön hallituksen puheenjohtajan saumaton yhteistyö. Lehti ruotii putkiremontteja ja etenkin niiden suurinta kompastukiveä: sujuvaa tiedotusta. Lehdessä esitellään myös uusia rakenneratkaisuja julkisivujen saneeraukseen. Muina aiheina ovat mm. kosteusmittaus, vakuutukset ja viemäreiden sukitus. lataa pdf-versio lehdestä (13.2 Mb) »
KITA Kiinteistö & Talotekniikka 4/2013 kertoo mitä kestävä rakentaminen vaatii. Lehdessä esitellään miten vanhoja ilmanvaihtokanavia korjataan sukittamalla. Lehti ruotii myös vesivahinkojen ja homevaurioiden puhdistuksessa käytettyjen desinfiointiaineiden turvallisuutta. Muina aiheina ovat mm. yhtiökokous käytännöt, rakennustuotteiden CE-merkintä ja taloyhtiöiden turvallisuus. lataa pdf-versio lehdestä (12.5 Mb) »
KITA Kiinteistö & Talotekniikka 3/2013 kertoo milloin putkiremonttiin kannattaa ryhtyä. Lehdessä esitellään erilaisia ryhmäkorjaushankkeita. Lehti ruotii myös vanhojen betonijulkisivujen kestävyyden puutteita. Muina aiheina ovat mm. energiatehokkuuden parantaminen, jätteiden syväkeräys kiinteistöissä ja kattoremontin suojaus. lataa pdf-versio lehdestä (12 Mb) »
KITA Kiinteistö & Talotekniikka 2/2013 kertoo miksi korjausrakentamisen hankesuunnitelman merkitystä ei kannata vähätellä. Lehdessä esitellään kiinteistöjen energiatehokkaita lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiä. Lehti ruotii myös märkätilojen rakentamista ja kosteusongelmia. Muina aiheina ovat mm. sisäilman laatu, ilmanvaihtokanavien nuohous uudella menetelmällä, työmaiden suojavarusteet ja kiinteistöjen sähköratkaisut. lataa pdf-versio lehdestä (26 Mb) »
KITA Kiinteistö & Talotekniikka 1/2013 kertoo talotekniikan tulevaisuudesta, asumista helpottavat visiot ovat viimein muuttumassa todeksi. Lehti esittelee edullisia energiaa tuottavia hybridilämmitysjärjestelmiä. Lehti ruotii myös Suomen hissiturvallisuuden tilaa. Lehden muina aiheina ovat mm. taloyhtiöiden laajakaistayhteydet, rakennusalan täydennyskoulutus ja asukasystävällinen putkiremontti. lataa pdf-versio lehdestä (10.4 Mb) »
Kiinteistö & Talotekniikka kita 6/2012 ruotii täydennysrakentamisen suunnittelua ja edellytyksiä. Kohde-esittelyssä mm. kattoremontti Vantaalla. Lehti kysyy myös onko kuntotarkastukset hölmöläisten hommaa ja tarkastelee vahinkosaneerauksien kehitystä. Lehden muina aiheina ovat mm. talvikunnossapidon vastuu, teollinen puurakentaminen ja energiatehokkuusmääräykset. lataa pdf-versio lehdestä (12.1 Mb) »
Kiinteistö & Talotekniikka kita 5/2012 lehti pohtii julkisivujen ylläpidon ja korjaamisen vaihtoehtoja. Kohde-esittelyssä mm. Meilahden sairaalakiinteistöjen julkisivuremontit. Lehdessä tarkastellaan myös ikkunoiden merkitystä ja parvekkeiden energiatehokasta hyötykäyttöä. Lehti esittelee uusimmat automaatioratkaisut, jotka valtaavat vähitellen alaa erityisesti uusissa kerrostaloissa. Lehden muina aiheina ovat mm. lämmitys, jäähdytys ja urakoitsijan vastuu. lataa pdf-versio lehdestä (16.6 Mb) »
Kiinteistö & Talotekniikka kita 4/2012 lehti esittelee kiinteistöjen uuden ajan turvallisuustekniikkaa. Lehdessä tarkastellaan home- ja kosteusvaurioiden tutkimista sekä niiden huolellista korjaamista. Energiatehokkaita matalalämpöratkaisuja etsitään joustavista hybridijärjestelmistä. Lehden muina aiheina ovat mm. puurakentaminen, talotekniikan opinnot, ilmanvaihtohormit ja vakuutusmeklaripalvelut. lataa pdf-versio lehdestä (9.3 Mb) »
Kiinteistö & Talotekniikka kita 3/2012 lehti esittelee Hissi on kiinteistön kehittämistä -projektin saavutuksia Lahden seudulla. Lehdessä tarkastellaan hybridimenetelmällä toteutetun putkiremontin hyötyjä. Keväällä on myös syytä perehtyä pihan toimivuuteen ja viihtyisyyteen. Lehden muina aiheina ovat mm. kiinteistöliittymät, jätteiden lajittelu ja kierrätys. lataa pdf-versio lehdestä (10.6 Mb) »
Kiinteistö & Talotekniikka kita 2/2012 lehdessä tarkastellaan lähiöiden korjaustarvetta. Lehti esittelee puurakentamisen voimannäytteen Viikin Latokartanossa. Kohteeseen nousee kokonainen puukerrostalokortteli. Lehden muina aiheina ovat mm. kiinteistöjen turvallisuus, energiatehokas ja toimiva ilmanvaihto sekä kohta 2-vuotias asunto-osakeyhtiölaki. lataa pdf-versio lehdestä (10.2 Mb) »
Kiinteistö & Talotekniikka kita 1/2012 lehdessä hissiasiamies Erkki Holappa ruotii hissien kunnossapitoa ja hankintaa. Lehti esittelee taloyhtiön, jossa toteutettiin kattava peruskorjaushanke uusimalla kaikki vanhat hissit uusiin. Uusimmat rakennusmääräykset kannustavat energiatehokkaaseen lämmitykseen. Lehdessä käymme läpi erilaisia energiatehokkaita lämmitysratkaisuja. Lehden muina aiheina ovat mm. ekologiset julkisivuratkaisut sekä taloautomaatio. lataa pdf-versio lehdestä (8.5 Mb) »
Kiinteistö & Talotekniikka kita 4/2011 lehdessä perehdytään kiinteistöjen turvallisuuden merkitykseen monitasoisena kokonaisuutena. Julkisivuremontteja tarkastellaan energiatehokkuuden, kestävyyden, suojauksen ja pölynhallinnan näkökulmista. Esittelyssä myös kiinteistölämmityksen erilaiset järjestelmät ja niiden kustannukset. Lehden muina aiheina ovat mm. ilmanvaihto, tilaajavastuulaki sekä talvikunnossapito. lataa pdf-versio lehdestä (10.5 Mb) »
Kiinteistö & Talotekniikka kita 3/2011 lehdessä perehdytään korjausrakentamisen kuningaslajiin: linjasaneeraukseen. Esittelyssä on kolme erilaista kohdetta ja toteutusta onnistuneesta linjasaneerauksesta. Lehti pohtii kiinteistöjen isoimpien korjaushankkeiden eri rahoitus vaihtoehtoja. Lehden muina aiheina ovat mm: koulutus, valaistus, esilämmitetty tuloilma sekä sähkönhankintapalvelut. lataa pdf-versio lehdestä (9 Mb) »
Kiinteistö & Talotekniikkalehti kita 2/2011 lehdessä tarkastellaan puurakentamisen mahdollisuuksia samalla kun alan puuhamiehet kaavailevat tulevaisuuden lähiöistä puurakentamisen malliesimerkkejä. Kiinteistön vakuutusturva puhuttaa taas, kun meillä oli kunnon lumitalvi. Lehti pohtii taloyhtiöiden kiinteistövakuutusturvien eroja. Lehden muina aiheina ovat mm.: maalämpö, home- ja kosteusvauriot sekä hyvä ilmanvaihto. lataa pdf-versio lehdestä (10.2 Mb) »
Kiinteistö & Talotekniikkalehti kita 1/2011 lehdessä tarkastellaan kattojen kunnossapitoa. Asukkaalle katon ennaltaehkäisevä huolto tarkoittaa turvallisempaa asumista monessakin mielessä. Myös Wibe Ladders valmistaa tikkaansa turvallisuusajattelu edellä. Lehti tarkastelee myös uuden, paljon arvostelua herättäneen asunto-osakeyhtiölain mukanaan tuomia muutoksia. Lehden muina aiheina ovat mm.: pellettilämmitysjärjestelmät, ryhmäkorjaushankkeet sekä Innova-projekti. lataa pdf-versio lehdestä (9.5 Mb) »
Kiinteistö & Talotekniikkalehti kita 3-4/2010 lehdessä tarkastellaan lähiöiden muodonmuutosta. Ryhmäkorjauksesta haetaan hyötyjä lähiöiden päivittämisessä uudelle vuosituhannelle. VTT:n rakennetun ympäristön ekotehokkuuden tutkimusprofessori Miimu Airaksinen etsii vihreitä ja fiksuja ratkaisuja. Lehden muina aiheina ovat mm.: toimiva ja esteetön ympäristö, kiinteistöhuollon sääpalvelut, julkisivuremontti ja parvekkeiden korjaaminen. Lehden julkitiloja käsittelevässä osiossa tutustumme Kolmiosairalaan parhaimmilleen viritettyyn taloteknikkaan. lataa pdf-versio lehdestä (11.4 Mb) »
Kiinteistö & Talotekniikkalehti kita 2/2010 lehdessä tarkastellaan ullakkorakentamisen haasteita ja käydään läpi kiinteistöjen turvallisuuteen vaikuttavia tekijöitä. Lehden muina aiheina ovat mm. hissien rakentaminen, rakennusautomaatio osana energiatehokkuutta, aurinkosuojaus ja vedenkulutus. Julkitilaosiossa tutustumme Stockmannin kiinteistöpäällikkö Kurt Blomqvistiin ja vierailemme uudistetussa Stockmannin Herkussa. lataa pdf-versio lehdestä (12.3 Mb) »
Kiinteistö & Talotekniikkalehti kita 1/2010 lehdessä tarkastellaan remontteihin saatavia tukia ja vertaillaan putkiremonteissa käytettyjä erilaisia tekniikoita. Lehden muina aiheina ovat mm. sisäilman laatu linjasaneerauksen aikana, taloyhtiöiden laajakaista-asiat, asunto-osakeyhtiön hallituksen selvitysvelvollisuus yhtiön kunnossapitotarpeesta. Julkitilaosiossa tutustumme Helsingin Musiikkitalon johtajaan Helena Hiilivirtaan ja vierailemme myös Musiikkitalon työmaalla. lataa pdf-versio lehdestä (10.2 Mb) »
BLOGIT
Kasvua sähköistykselläKirjoittaja: Marko Utriainen
Hallituksen puheenjohtajan valinta yhtiökokouksessaKirjoittaja: Keijo Kaivanto
Julkisivujen Markkinat Suomessa 2024-tutkimus: Julkisivukorjaamisen tarve edelleen kasvussaRiina Takala-Karppanen
Ilmanvaihto osaksi energiaremonttiaKirjoittaja: Juha-Ville Mäkinen
Erikoiskeskusten piirikaavioiden teko pitäisi saada suunnittelijoiden vastuulleKirjoittaja: Mikko Arvinen
Uutta liiketoimintaa taloteknisten laitteiden kiertotaloudestaKirjoittajat: Tytti Bruce-Hyrkäs & Charlotte Nyholm
Milloin hallitusammattilaista tarvitaan?Kirjoittaja: Keijo Kaivanto
Seinä-wc-asennuksien aiheuttamat vesivahingotKirjoittaja: Marko Polvi
Laitteet oppivat reagoimaan sähkön hintaan automaattisestiKirjoittaja: Mikko Arvinen
Isännöitsijöillä avainrooli korjaushankkeissaKirjoittaja: Mika Hokkanen
UUSIMMAT
Kasvua sähköistyksellä
Taidetta taloyhtiöön – miksi ihmeessä?
Taloyhtiön energiaremontti – miten siitä päätetään?
Villasukkaseminaari merellisissä merkeissä?
Tunesmart auttaa tunnistamaan lämmityksen ongelmakohdat täsmällisesti
Miten staattisuutta torjutaan kostutuksella?
Tee palvelus itsellesi ja kodillesi: ota käyttöön kodin huoltokirja
Tule mukaan haastekilpailuun uudistamaan korjausrakentamista!
Puuaidan elinkaari
Asunto-osakeyhtiölain 8.7.2024 voimaan tullut tiedoksiantosääntelyn muutos
Telineen tilaajan vastuut
Palokatkovalitsin on kätevä työkalu asennusdetaljien suunnitteluun
Palokatkoilla torjutaan vakavia palovahinkoja
Turvallisuus taloyhtiöissä – paloturvallisuus etusijalla
Hallituksen puheenjohtajan valinta yhtiökokouksessa
NÄKÖKULMAT / KOLUMNIT
Miten toteuttaa vastuullisuutta älykkään lämmityksen ohjauksen avulla?
Asuminen aiheuttaa energiankulutusta
Katsastus ei pelota
Yhteistuumin energiatehokkuutta parantamaan ja samalla ilmastotavoitteita saavuttamaan
Kohti korjausrakentamisen kasvua - LVI-alan tekijät valmiina
Muurattujen ja rapattujen julkisivujen kuntotutkimukseen uusi ohje
Tarina aina ajankohtaisesta aiheesta tai oikeastaan kahdesta
Älä tee kuivatusjärjestelmästä kastelujärjestelmää!
TOIMITUKSELTA
Taloyhtiö, tee kotiläksyt energia-asioissa!
Taloyhtiön kukkaro kovilla
Tarkan euron taloyhtiö?
Lippulaivassa on vihreä lippu
Energiaremontti polttelee taloyhtiöissä
Isännöitsijän uudet nuotit
Villapaitatalvi
Aurinkokuninkaan paluu
Taloyhtiön energiaratkaisu kestävälle pohjalle
UUTISMONTTU
Sisäilmastoseminaari 2024 kartoitti kentän polttavimmat teemat
Siun sisäilma!
Kotimainen perheyritys yli 20 vuoden kokemuksella
Sähkölämmitteisille taloyhtiöille tukea lämmityskulujen maksuun
Rakennusten energiaseminaari piristää lokakuun loppua
Yhtiövastikkeissa nousupainetta – hyödynnä hyvät keinot pitää asumiskulut kurissa
Sähkölaitteistojen kunnossapidon pätevyydet
Sisäilmastoseminaari 2023 veti lähes tuhat vierasta
Hyvä suunnittelu vähentää toteutukseen liittyviä riskejä
Sisäilmapaja13 Vantaalla: Strategiasta käytäntöön
Energia puhuttaa Pikku-Finlandiassa marraskuussa
Asuinrakennusten rakenteellinen paloturvallisuus
Rakennusten energiaseminaari pureutuu ilmastonmuutokseen marraskuussa
Leania rakentamisesta
Alkusammutusvälineet ajan tasalle
Tyylikäs ja kompakti uutuus - yhdistetty ulko- ja ulospuhallusilmalaite
CGS - ammattilaisen sammuttimet - kokonaan uusi valikoima!
Ram Board - suojaa pinnat ilman palokuormaa
Uusia palokatkoratkaisuja taloyhtiöille
Ohje kosteudenhallinnasta ja homevaurioiden estämisestä
Ilmalämpöpumppu puhtaaksi - Fresh Wash
Uusi Vallox Delico -liesikupumallisto saatavilla pian
Ilmavuototiivistykset paloturvallisesti
Aurinkovoimalan paloturvallisuus
Helppokäyttöiset, nopeat ja tehokkaat desinfektiolaitteet kiinteistöjen käyttöturvallisuuden takaamiseen
Peltikatot saneerattiin PVC-yksikerroskatteella
Rakennusten energiaseminaari tulee taas marraskuussa
Sisäilmastoseminaari ehti ennen koronaa
Kattoremontti turvallisuuskärjellä
Valtakunnallinen putkiremontin osaaja Virra rakentaa hiilineutraalia Suomea korjausrakentamisen keinoin
Tietopaketti parveke- ja terassilasituksesta
Sähköautojen latausinfran rakentamisavustukseen muutoksia
Valitse Viega ja vältät vesivahingot 100 % varmuudella!
Ammattilaiset luottavat Blowerproof Liquid-tiivistyspinnoitteeseen
Joko olet tutustunut isoveli pumppaamoseurantajärjestelmään?
Taloyhtiöpäättäjä: Hae ARAn valtionavustusta sähköauton kotilatauspisteeseen
Kiinteistöliitolta työkalu taloyhtiön kunnon arvioimiseen
Hyvää palvelua, laatua ja kustannustehokkuutta
Rems Multi-Push - öljyttömällä kompressorilla varustettu elektroninen huuhtelu- ja paineentarkastusyksikkö.
Kun putkilla on väliä