mainos_1068

Automaatio
Energiatehokkuus

Tieto muuttaa totuttuja tapoja – tilakohtainen mittaus tekee vedenkulutuksesta näkyvää

artikkelikuva: Tieto muuttaa totuttuja tapoja – tilakohtainen mittaus tekee vedenkulutuksesta näkyvää

Kuinka pienentää yhtä kiinteistöjen suurimmista yksittäisistä kulueristä? Muuttamalla vedenkäytön tottumuksia. Smartvatten Verto tuo kulutustiedot näkyville reaaliajassa niin litroina kuin euroina. Tämä yhdessä kulutuksenmukaisen laskutuksen kanssa on omiaan vähentämään ylimääräistä vedenkäyttöä.

Jos oma kulutus ei ole tarkasti tiedossa, vettä saattaa huomaamattaan kuluttaa tuhlailevasti. Todellisten litrojen ja eurojen näkeminen suitsiikin tehokkaasti ylimääräistä vedenkäyttöä, ja juuri kulutustottumusten muuttaminen on avain merkittäviin säästöihin.

Tilakohtainen vedenmittaus ja reaaliaikainen kulutuksen seuranta tuovat silmiä avaavaa tietoa kotitalouksien ulottuville helposti ja ajantasaisesti. Asukas voi nähdä todellisen kulutuksensa suoraan huoneiston näytöltä tai mobiilisovelluksesta ja näin tarkkailla, kuinka paljon vettä arjessa kuluu.

Kun vesilaskutuksessa siirrytään vielä kulutuksen mukaiseen laskutukseen, jokainen asukas maksaa vain itse kuluttamastaan käyttövedestä. Kun omaan vesilaskuun on mahdollista vaikuttaa, kannustaa se tehokkaasti säästeliäämpään vedenkäyttöön ja vastuullisiin valintoihin.

Smartvatten Oy

Säästä energiaa ja vastaa sääntelyyn

Lämmin vesi kuluttaa yllättävän paljon energiaa, ja vedenkäytön vähentäminen on myös kannattava energiainvestointi. Kiinteistöille ja taloyhtiöille vesi onkin varsin suuri kuluerä, sillä veden osuus saattaa olla lähes puolet kaikista energiakustannuksista.

Kun asukkaita laskutetaan vedestä kulutuksen mukaan, vedenkulutus laskee tutkitusti noin 30 prosenttia, mikä tarkoittaa 10 prosentin säästöä energiankulutuksessa.

Energiansäästö pienentää kustannuksia, mutta kyse ei ole vain rahasta. Tilakohtainen vedenmittaus auttaa myös vastaamaan sääntelyn vaatimuksiin. Euroopan unionin tasolla säädökset velvoittavat seuraamaan vedenkulutusta ja parantamaan rakennusten energiatehokkuutta. Kiinteistönomistajien on raportoitava myös vesitehokkuudesta.

Smartvatten Oy

Smartvatten Verto: vedenmittauksen uusi aikakausi

Smartvatten Verto on yhdistelmä uusimpia teknologioita ja palveluita, jotka tekevät reaaliaikaisesta vedenmittauksesta tarkkaa ja vaivatonta. Suomessa valmistettu, langaton, etäluettava ja tilakohtainen vedenmittausjärjestelmä mittaa vedenkulutuksen tarvittaessa jopa tunneittain.

Smartvatten Verto -palvelu täyttää EU-direktiivien vaatimukset ja auttaa vähentämään kulutusta reaaliaikaisen kulutustiedon avulla.

Smartvatten kehittää myös jatkuvasti järjestelmäänsä vastaamaan asiakkaidensa tarpeita ja toiveita. Verto-laitteistossa on nyt uudistunut näyttö, jonka avulla asukas voi tarkkailla lämpimän ja kylmän käyttöveden kulutusta omassa asunnossaan. Järjestelmään kuuluu lisäksi mobiilisovellus, josta voi veden hinnan asettamalla nähdä oman kulutuksen myös euroina.


Smartvatten Verto on:

  • Helppo asentaa, ei vaadi kaapelointia.
  • Helppo huoltaa, huolto onnistuu akkupaketin vaihdolla.
  • Langaton järjestelmä, tekee LVI-suunnittelusta entistä helpompaa.

Järjestelmä tarjoaa:

  • Tarkkaa ja ajantasaista dataa: Tarkastele vedenkulutustietoja reaaliajassa pilvipalvelusta ja hyödynnä dataa kulutuksen mukaiseen vesilaskutukseen.
  • Automatisoidut hälytykset: saat heti tiedon epätavallisesta vedenkulutuksesta, kuten vuodoista.
  • Läpinäkyvyyttä asukkaalle: omia kulutustietoja voi tarkastella mobiilisovelluksesta missä ja milloin vain.

Tutustu Smartvatten Vertoon ja Smatvattenin muihin vesitehokkuutta edistäviin ratkaisuihin tarkemmin osoitteesta smartvatten.fi!

Julkaistu: 09/2024

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
KITA 2/2024

KITA - Kiinteistö & talotekniikka
mainos_1067



Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »