mainos_1070

Automaatio
Ilmanvaihto

Älykäs huippuimuri parantaa sisäilman laatua ja säästää energiaa

artikkelikuva: Älykäs huippuimuri parantaa sisäilman laatua ja säästää energiaa

Huippuimuri on nostettu kanavan päälle ja asentaja viimeistelee sähkökytkentöjä.


TopAir OG -huippuimurin älyominaisuudet on kehitetty sisäilman laadun sekä rakennuksen energiatehokkuuden parantamiseksi. Älykäs anturiteknologia ja portaattomasti säätyvä EC-puhallin säätävät ilmanvaihdon täsmälleen tarpeiden mukaiseksi.

Viime talvena Asunto Oy Mikkelin Jokikatu 4:ssä todettiin poistoilmankoneen olevan käyttöikänsä päässä. Taloyhtiön hallitus ja kohteen isännöitsijä Jukka-Pekka Heikkinen REIM Mikkeli Oy:stä alkoivat kartoittaa vaihtoehtoja ilmanvaihtoremontin toteuttamiseksi.

Lähtötarpeina olivat sisäilman laadun ja ilmanvaihdon energiatehokkuuden parantaminen. Lisäksi ilmanvaihtoon haluttiin joustavuutta, jotta ilmanvaihto mukautuu asukkaiden yksilöllisiin päivärytmeihin.

”Taloyhtiössä oltiin erittäin kiinnostuneita nykyaikaisen, älykkään teknologian mahdollisuuksista. Hallitus päätyi Entos Oy:n TopAir OG -huippuimuriin, joka reagoi ilmanvaihdon muuttuviin tarpeisiin”, sanoo Heikkinen.

TopAir OG:n tuotekehityksessä on panostettu helppoon ja nopeaan asennettavuuteen. Asennus sujui mallikkaasti Asunto Oy Mikkelin Jokikatu 4:ssä, jonne uusi huippuimuri asennettiin viime keväänä. Taloyhtiössä on oltu TopAir OG:hen erittäin tyytyväisiä, ja yhteistyö Entosin kanssa on ollut sujuvaa ja mukavaa.

”Kokemukset asennuksesta ja laitteesta ovat erittäin myönteisiä. Entos tiedotti asukkaita kattavasti, ja asennus tapahtui sujuvasti. Taloyhtiöltä tulleen palautteen mukaan sisäilman laatu on selvästi parantunut. Helteisestä kesästä huolimatta kuumuus ja kosteus eivät kiusanneet asukkaita”, Heikkinen kertoo.

ENTOS Oy
Huippuimurille suoritetaan käyttöönotto etähallinnan avulla. Senser -ohjausyksikkö sijaitsee laitteen kyljessä turvakytkimen vieressä.

Älykäs teknologia optimoi ilmanvaihdon

Kotimaisen TopAir OG:n itseoppiva, älykäs anturiteknologia Senser seuraa jatkuvasti sisäilman laatua, kanavapainetta sekä poistoilman ja ulkoilman kosteutta ja lämpötilaa. Ilmanvaihto optimoidaan anturien keräämän tiedon ja portaattomasti säätyvän EC-puhaltimen avulla.

”Automaattinen optimointi ja TopAir OG:n etähallinta ja -huolto sujuvoittavat taloyhtiön arkea sekä isännöitsijän ja huoltoyhtiön työtä. Isännöitsijänä voin tarkkailla laitteen antamia raportteja suoraan omalta tietokoneeltani. Huoltoyhtiö voi tehdä tarvittaessa säädöt etänä, mikä pienentää huoltokustannuksia”, Heikkinen kertoo.

Automaattisesti tarvetta vastaavaksi säätyvä ilmanvaihto tuo säästöjä myös lämmityskustannuksiin. TopAir OG poistaa sisäilmaa juuri silloin, kun sille on tarvetta. Näin rakennuksesta ei poisteta lämmitettyä sisäilmaa turhaan.

ENTOS Oy
Huippuimurin asennus on valmis.

”Ensi talvena tarkkailemme taloyhtiön hallituksen kanssa miten TopAir OG vaikuttaa lämmitystarpeeseen, jotta voimme tulevina talvina säätää lämmitystehon sopivaksi”, Heikkinen sanoo.

TopAir OG:n monipuoliset ominaisuudet palvelevat taloyhtiöiden sekä muiden tilojen, kuten varasto- ja liiketilojen, koulujen ja päiväkotien, tarpeita. Laitetta on saatavilla neljässä eri koossa, joten kaikenkokoisiin rakennuksiin löytyy sopiva huippuimuri. Energiatehokkuudeltaan TopAir OG on markkinoiden paras, ja laitteen takaisinmaksuaika on kohteesta riippuen muutamia vuosia.

Tutustu TopAir OG:hen osoitteessa: www.entos.fi/tuotteet/topair-og/

Teksti: Meri Maukonen

Julkaistu: 09/2024

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
KITA 2/2024

KITA - Kiinteistö & talotekniikka
mainos_1067



Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »